Vetblussers

Een vetblusser bevat een speciale blusstof dat specifiek is bedoeld voor het blussen van frituurbranden. Het blusschuim heeft een emulgerende eigenschap, waardoor een afsluitende laag wordt gevormd op de brandende vloeistof. Bovendien heeft het een sterk koelende werking, waardoor de temperatuur van de vloeistof snel afneemt en onder de zelfontbrandingstemperatuur komt

Waarmee een frituurbrand blussen?

Een vetbrandblusser is eenvoudig in het gebruik en geschikt voor het blussen van olie- en vetbranden. Dit kunt u op de blusser zelf terug vinden door de aanduiding "F".

Blusser Frituurbrand.nl

Dergelijke blussers hebben meestal nog meer aanduidingen, te weten klasse "A" en klasse "B". 
Klasse A staat voor het blussen van vaste stoffen.
Klasse B staat voor het blussen van vloeistoffen.

Brandblussers met een aanduiding A, B, F zijn breed inzetbaar en geschikt voor alle brand in en rondom het huis, maar ook in caravans, vakantiehuizen en
op de boot. Wilt u een dergelijke blusser aanschaffen of controleren of uw blusser geschikt is? Let dan op het onderstaande plaatje. Dit moet zichtbaar op het etiket van de blusser vermeld staan.

F-Klasse

 

Tips

Niet iedere brandblusser met een Rijkstypekeur is ook geschikt voor het blussen van olie- en vetbranden! Wilt u een blusser hebben die daarvoor geschikt is? Let dan vooral op de vermeldiing van brandklasse F op het etiket.
Een breed toepasbare blusser voor onderweg is een blusser met brandklasse ABF. Uitermate geschikt voor vloeibare en vaste stoffen en voor in de keuken (olie- en vetbranden).