Campagne ‘Rookmelders redden levens’ van start

15 maart 2021

Vandaag gaat de rookmeldercampagne van start! Het thema is rookmelders redden levens. En dat laten we in de komende weken zien door verschillende posts, video’s en ervaringsverhalen op onze socials. Volg onze pagina’s om de verhalen op de voet te volgen.

Het doel is meer aantal juist geplaatste rookmelders die in elke ruimte goed hoorbaar zijn en die goed worden onderhouden. Eveneens inzet van de campagne is kennis van de wettelijke verplichting tot het hebben van een rookmelder op elke verdieping per juli 2022.

Inmiddels heeft 70% van de Nederlandse huishoudens een rookmelder hangen. Het aantal woningen waar de rookmelder werkt (circa 45%) of werkt én op de juiste plek hangt (circa 35%) ligt echter veel lager.

De campagne ‘Rookmelders redden levens’ is dan ook gericht op het wegnemen van een schijnveiligheid, veroorzaakt door onjuiste plaatsing, niet werkzame, niet onderhouden of niet hoorbare rookmelders.

Weten welke rookmelder te kiezen? Bekijkt u het overzicht van veilige producten op deze website.

Wilt u meer weten over rookmelders, hun werking en de juiste plaatsing?
Neemt u dan een kijkje op de speciale campagne website rookmelders.nl.

Volg ons op en blijf op de hoogte!