Q-merk voor rookmelders

 Rookmelders met het Q-kwaliteitskeurmerk 

Vanaf juli 2022 is het verplicht in Nederland om een rookmelder op iedere verdieping in de woning te plaatsen. Uit recent onderzoek is gebleken dat rookmelders in 75% van de gevallen niet goed geplaatst worden. Tevens beschikken er nog altijd woningen niet of nauwelijks over voldoende rookmelders. Wanneer je over gaat tot de aanschaf van een of meer rookmelders raden wij aan te kiezen voor rookmelders met het Q-kwaliteitskeurmerk. 

Wat is het Q-kwaliteitskeurmerk? 

Het Q-merk is een nieuw kwaliteitskeurmerk voor hoogwaardige rookmelders. Het Q-merk is een keurmerk voor hoogwaardige rookmelders en garandeert een levensduur van 10 jaar, minder vals alarm en een hoge weerstand tegen invloeden van buitenaf. Rookmelders met een Q-kwaliteitskeurmerk hebben extra tests ondergaan waardoor de kwaliteit van rookmelders met dit Q keurmerk gewaarborgd wordt. Alle rookmelders met het Q-kwaliteitskeurmerk hebben een standaard ingebouwde batterij met een levensduur van 10 jaar. Met deze rookmelders hoef je dus nooit meer de batterij te vervangen en voorkom je dus dat je rookmelder niet meer werkt zonder dat je het door hebt. 

Alle veilige producten 

Op deze site veiligeproducten.nl hebben wij alle veilige rookmelders geplaatst. In de loop van 2021 zullen wij het Q-merk gaan voeren en dat wordt het overzicht aangepast met rookmelders die voorzien zijn van het Q-merk. het Q-merk ziet alleen op batterijgevoede melders. De keuze voor een 230V-melders blijft uiteraard ook mogelijk. Het Q-merk is daar echter niet voor bedoeld.

Blijf rookmelders testen & onderhouden 

Rookmelders met het Q-kwaliteitskeurmerk garanderen een hoogwaardige kwaliteit. Dat wil niet zeggen dat de rookmelders geen onderhoud vereisen. Zorg dat rookmelders iedere maand getest worden en maak ze iedere zes maanden schoon.